Mietitkö kassajärjestelmän hankintaa? 


Jos hankintalistalla on kassajärjestelmä, päätökseen vaikuttavien asioiden lista on pitkä. Ensimmäisenä on ohjelmisto, toisena tulee keskusyksikkö ja kolmantena toimittajan tuki, takuu ja huolto-ohjelmat. Vasta näiden jälkeen listalla ovat oheislaitteet. Aloitetaan mietiskely siis niistä :)!
 

Kassalaitteisto ilman oheislaitteita on kuin ihminen ilman vaatteita
 

Oheislaitteet ovat välttämättömiä, mutta niillä voidaan myös vaikuttaa paljon kassakokonaisuuteen. Sen takia järjestelmää hankittaessa valintaan kannattaa kiinnittää paljon huomiota.  Oikein tehdyillä valinnoilla laitteiden käyttöikä voi olla useita vuosia enemmän kuin keskusyksiköllä!

Tärkeimmät koneeseen yhdistettävät oheislaitteet ovat:

  • Kuittitulostin
  • Kassalaatikko
  • Viivakoodinlukija
  • Asiakasnäyttö

Lisäksi voidaan kohteesta ja tarpeesta riippuen tehdä mm. käyttömukavuutta ja -nopeutta sekä turvallisuutta lisääviä valintoja. Pääasia on, että käyttö on nopeaa ja sujuvaa - asiakkaalle jää positiivinen vaikutelma.
 

Mitä siis tarvitset ja mitä kannattaa ottaa huomioon oheislaitteiden valinnassa?
 

Ensimmäisen tulee aina se hinta. On olemassa paljon muitakin kriteerejä, jotka saattavat kääntää kalliimman halvemmaksi. Onhan kyseessä kuitenkin monen vuoden investointi. Lisäksi kylkiäisenä tulevat käytön helppous, ulkonäkö ja luotettavuus. Koska oheislaitteiden tarvitsee keskustella koneen kanssa jollakin tavalla, ovat käytettävissä olevat liitännät isossa arvossa. Oheislaitteiden mukana saat pahimmillaan järkyttävän johtokasan pöydälle - se näyttää kauhealta sekä kerää pölyä ja likaa. Minimoi johtojen määrä pöydällä esim. integroidulla asiakasnäytöllä, siirrettävällä hubilla ja langattomilla optioilla. Optimoi myös tarvittavien muuntajien määrä. 

Takuissa on eroa. On-site-takuu kertoo, että valmistaja lähettää laitteen vikaantuessa korvaavan tuotteen. Tämän jälkeen viallinen tuote lähetetään takaisin valmistajalle sen kustannuksella. Normaalissa takuussa laite lähetetään huoltoon, esim. Keski-Eurooppaan, asiakkaan vastatessa kuluista. Tilalle lähetetään korvaava tuote, mutta aikaa tähän menee viikkoja. Arvaa, kumman HP tarjoaa? No tietenkin On-site-takuun!

Ulkonäkö ei voi olla ihan mitä tahansa etenkin, jos olet käyttänyt ison kasan rahaa myymälän visuaaliseen ilmeeseen, sähköpöytään ja esitystekniikkaan. Valitse kassa ja oheislaitteet, jotka ovat osa myymäläkokonaisuutta.

Koska laitteita on valtavasti ja tilaa rajallisesti, niin keskitytään oleelliseen. HP tarjoaa POS-PC-valikoiman ohella kattavan valikoiman oheislaitteita kassaympäristöön.
 

Pro Componentin myydyimmät oheislaitteet
 

Kuittitulostin HP Epson TM-M30II

Nimestä voidaan jo päätellä, kuka on tämän kuittarin taustalla. HP:lla on pari omien alueidensa vahvaa yhteistyökumppania, joiden tuotteet myydään valmistajan logolla, mutta ne ovat HP:n takuupalveluiden piirissä. Pieni kuutiomallinen tulostin voidaan liittää koneeseen USB-, Ethernet- ja Powered-USB-liitäntöjen kautta. Tulostussuunta voidaan valita eteen tai ylös.
 



Kassalaatikko HP Engage One Prime

Kun pöytätilaa jää vähän, on pieni kassalaatikko iso apu. Leveys- ja syvyyssuunnassa 30 % peruslaatikkoa pienempi
Prime vapauttaa vähäistä pöytätilaa muuhun käyttöön.



Viivakoodinlukija HP Engage One Prime 

Miksi skannerin pitäisi olla iso ja tylsä? HP:lla on tarjolla moderni, siro ja jämäkkä lukija viiva- ja QR-koodien lukuun.



Asiakasnäyttö HP Engage 6,6”  

Kaikkien on aika siirtyä tylsästä 2x20-asiakasnäytöstä LCD-näyttöön. Tarjolla on näyttöjä useassa eri kokoluokassa erilaisilla kiinnitystavoilla sekä tekniikoilla. Varmista jo nyt oman hankintasi elinkaari vuosiksi eteenpäin.


 

Haluatko lisätietoa tai apua tarpeitasi vastaavien kassalaitteiden valintaan?

 

Lataa HP kassalaiteopas